Uppdrag i urval / Brf Nova

Riksbyggen

Brf Nova

I Brf Nova i Västra Hamnen bygger Riksbyggen bostäder med stor variation i storlek och utförande. De två första etapperna i kvarteret, Brf Stjärnfyren och Brf Stella, är färdigställda och inflyttade. Brf Nova är den tredje och avslutande etappen. I Brf Nova byggs totalt cirka 88 moderna bostadsrätter om ett till fem rum och kök. De flesta med balkong eller uteplats.

Vi har tagit fram 3D-visualiseringar både exteriört och interiört. Vi har gjort filmer bland annat med 3D-tracking. 3D-tracking innebär att 3D-modellen av kvarteret monteras i en rörlig film vilket ger ett väldigt övertygande resultat. Vi har också gjort en lägenhetsväljare, bofaktablad samt tagit fram de flesta av lägenheterna som realtidsvisningar. Bostäderna är modellerade i webGL och går då att fritt gå omkring i i realtid.

Här kan du besöka projektet på Riksbyggens hemsida för att få veta mer:

Inredning och interiörer i Nova

I Brf Nova har vi samarbetat med inredningkonsulten Koncept interiör för att ge lägenheterna den specifika prägel som Riksbyggen eftersökte. De tog fram kulörförslag och förslag på inredning. Förslaget har vi därefter bearbetat för att det ska fungera både i stillbilderna och även i den interiöra rundvandringen.

Västra hamnen utvecklas och växer

Brf Nova ligger omgivet av spännande grannar. Mittemot Malmöhus slott bygger även andra än Riksbyggen för fullt. Västra hamnen växer och utvecklas och snart kommer promenaden längs kanalen att öppnas. Malmö stad har dessutom lagt ordentligt med resurser för att göra hela stadsdelen lättillgängligt. De har jobbat med öppna och mer intima platser, med grönska och marktegel och de har tagit fram detaljer och utrustning. Som ett resultat har hela stråket längs kanalen otvivelaktigt fått en stark dragningskraft. Om du vill veta mer om de övergripande planerna för Citadellskajen och Västra hamnen så finns det även information på Malmö Stads hemsida: