Uppdrag i urval / brf Neo Davidshall

Riksbyggen

Brf NEO DAVIDSHALL

Brf NEO Davidshall ligger vid Davidshalls torg i centrala Malmö. Husen är mellan fem till åtta våningar höga, och innehåller 122 lägenheter.

Bostäderna ligger dels i det gamla polishuset som är byggt på 1930-talet och dels i nybyggda hus på innergården. Projektet är uppmärksammat internationellt och har också vunnit flera priser inom nyskapande och hållbar bostadsutveckling.

Mellan husen finns grönskande gårdar och för att gynna den sociala hållbarheten finns fyra gemensamma utrymmen som de boende kan använda. Längst ner i ett av de nyproducerade husen finns ett orangeri med matplats och pentry. Hit kan boende bjuda sina gäster och öppna upp glaspartierna mot innergården.

Överst i samma hus finns en gemensam takterrass med utsikt över Malmös takåsar. I den stora gemensamhetslokalen, inrymd i den vackra Ordersalen, kan boende även bjuda in större sällskap på fest eller middag. För långväga gäster finns dessutom en bokningsbar övernattningslägenhet att sova över i.

3D-bilder till Neo Davidshall

Interiört gjordes stor skillnad på inredningen i den äldre delen och på inredningen i de nybyggda husen på gården. I gamla polishuset fanns till exempel många detaljer med bevarandekrav. Vi har lagt stor energi på att återge dessa så nära verkligheten som möjligt för att få fram den speciella känslan som finns i denna renoverade del av projektet.

Gårdshusen har en helt annan karaktär både vad gäller detaljer, färgsättning och fast inredning.

De exteriöra bilderna var följaktligen lite av en utmaning. Tomten ligger dessutom mitt i centrum, och det var svårt att komma åt att fotografera. Till interiörerna krävdes i flera fall utsiktsbilder, men den äldre delen var täckt av byggnadsställningar. Till gårdsbilderna slutade det med att vi använde 3D även i de befintliga delarna eftersom det inte gick att komma åt fasaderna under byggtiden.

3D-visualisering av balkong