Uppdrag i urval / brf Kanalpromenaden

Riksbyggen

Brf Kanalpromenaden

Brf Kanalpromenaden är den andra etappen i ett kvarter med totalt cirka 180 bostäder. Där Skeppsbyggaregatan möter Citadellsvägen bygger Riksbyggen ett nytt stadskvarter vars norra del också rymmer en kontorsbyggnad.

Bostäderna i Brf Kanalpromenaden bjuder på utblickar mot kanalen i öster, staden och de lummiga parkerna kring Malmöhus slott. Alla lägenheter får dessutom balkong, takterrass eller uteplats och många av lägenheterna är genomgående. Sovrummen vetter i huvudsak in mot den lugna gården och de mer sociala ytorna och sällskapsdelarna tar plats utåt mot vattnet och kanalen.

De fyra penthouselägenheter högst upp i huset kommer uppenbarligen att få storslagen utsikt över staden och parkerna. För att illustrera detta har vi gjort VR-punkter med utsikt i 360 grader.

Visualisera har tagit fram bostadsväljare i 3D och visualiseringar både interiört och exteriört.  Vi har dessutom tagit fram rörligt och interaktivt material till projektet, till exempel filmer och VR-visning av en av de fina lägenheterna på översta våningen. Förutom att visa Riksbyggens hus har vi även använt Malmö stads underlag för att kunna visa hur miljön närmast huset och mot kanalen är tänkt att utformas. Gatukontoret har tagit fram en genomarbetad plan för hela promenadstråket längs kajen. Stora delar är redan färdigställda, och resultatet har väldigt många kvalitéer. Fint bearbetad plattsättning och nivåer och spännande avdelningar mot vattnet. Växtlighet och planteringar är något vi särskilt jobbar med, liksom med att återge fast inredning så bra som möjligt. Därför har vi utgått från växtlistor och detaljritningar för att i den mån det går komma så nära verkligheten som möjligt.

Givet att slutresultatet blir lika fint som det är tänkt och planerat för kommer promenaden längs Citadellskajen att bli ett fint tillskott i Malmö.